Hybride werken: thuis en op kantoor werken in balans

 

We herkennen het inmiddels allemaal, het gedeeltelijk thuis en op kantoor werken: Hybride werken.

Nederland heeft gedurende de afgelopen 2 jaar laten zien dat thuiswerken werkt. Hybride of remote werken wordt door veel werkgevers en werknemers gezien als het nieuwe werken in post-corona tijd. Daarmee wordt bedoeld dat je 2 a 3 dagen in de week thuis werkt en dit afwisselt met kantoordagen: “Thuis en op kantoor werken in balans”.

Uit onderzoek is gebleken dat 97% van de werknemers hybride werken positief beoordeeld. Te denken aan ellelange vergaderingen die vervangen worden door korte en bondige online meetings. Het vervallen van reistijd en hogere productiviteit en concentratie bij thuiswerken. Over het algemeen voelen werknemers zich bij hybride werken meer verantwoordelijk, bevlogen en zitten beter in hun vel. Ook waarderen werknemers het vertrouwen van de werkgever. Dit bevordert ook hun motivatie betrokkenheid en werkgeluk.

Hoe denken werkgevers over de nieuwe vorm van werken?
Werkgevers zien kansen om als organisatie te verduurzamen, kosten te besparen en op de lange termijn een hogere productiviteit van medewerkers. Met thuiswerken presenteren werknemers maar liefst 13% beter. Wanneer een werknemer ongestoord kan werken neemt de productiviteit en effici├źntie van werken toe. Minder prikkels waardoor het concentratievermogen verbetert en de kwaliteit toeneemt. Als de bezetting op kantoor lager is, volstaan kleinere kantoren die flexibel ingericht kunnen worden. Hiermee kunnen kosten worden bespaard op huisvesting.

Aantrekkelijker als organisatie voor werkzoekenden
Het aanbieden van remote werken maakt jou als werkgever ook aantrekkelijker. Uit diverse onderzoeken blijkt dat 49% van de ondervraagden graag deels vanuit thuis wil werken. Door dit als werkgever te faciliteren wordt het voor jou makkelijker om nieuw talent aan te trekken en te behouden.

Ben jij opzoek naar een nieuwe uitdaging waar hybride werken ondersteund wordt? Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina. Wij hebben ook functies waar hybride werken van toepassing is.

Is er geen vacature die jou aanspreekt? Dan kun je ten alle tijden vrijblijvend contact met ons opnemen en je inschrijven. Dan gaan wij met en voor jou opzoek naar een passende nieuwe uitdaging.