Verder kijken dan een cv lang is

Soms is het niet verkeerd om met andere ogen naar een CV te kijken – ‘Verder kijken dan een CV lang is’. Diploma’s zeggen veel over het denkniveau van kandidaten, maar uiteindelijk moeten ze wat hen geleerd is kunnen toepassen in de praktijk. Een universitair of bachelor diploma van de beste school, garandeert nog niet dat je te maken hebt met de kandidaat die het beste past bij de ambities van de organisatie.

Wat zegt 12 jaar ervaring als het in die 12 jaar nog niet tot duidelijk succes heeft geleid? Ervaring en/of kennis is een bonus. Het is niet onbelangrijk om te kijken wat iemand heeft gedaan, des te belangrijker om te weten wat iemand motiveert. Welke competenties iemand bezit en niet te vergeten: wat kan iemand nog leren?

Zonder leergierige persoonlijkheden komt een bedrijf simpelweg niet verder. Willen leren is een waardevolle competentie die een effectieve bijdrage levert binnen een organisatie. Mensen die willen ‘leren’ hebben over het algemeen een open houding en een frisse blik op de bestaande bedrijfsvoering en -processen.

Afhankelijk van het specialisme worden competenties steeds belangrijker. In plaats van diploma’s en recente en/of aansluitende werkervaring. Doorzettingsvermogen, interesses, de klik, de ‘team fit’ en de vaardigheid om te functie eigen te maken, spelen een steeds grotere rol in het beslissingsproces.

Het is niet verkeerd om een keer wat meer ‘risico’ te nemen, dit kan resulteren in geweldig mooie nieuwe dingen! Dus, waar wachten we nog op? Ga voor die ‘ruwe diamant’ die je als organisatie nog kan slijpen.

Ben jij werkzoekende in regio Tilburg of vind jij dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging? Neem dan een kijkje op onze vacature pagina.

Is er geen vacature die jou aanspreek? Dan kun je ten alle tijden vrijblijvend contact met ons opnemen en je inschrijven. Dan gaan wij met en voor jou opzoek naar een passende nieuwe uitdaging.