Werken in de logistiek, waarom niet

 

 

Waarom jij werken in de logistiek toch eens moet overwegen?

Logistiek is meer dan alleen het transport van de ene naar de andere plek. Het is een verzamelterm voor alles wat komt kijken bij het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van een stroom aan goederen vanaf de eerste tot de laatste fase.

Etenswaren, schoenen en elektronica. Alle producten komen op de juiste plek door logistiek. Wij zijn ervan overtuigd dat voor iedereen een passende baan te vinden is in de logistiek. Van HR tot Planner en van heftruckchauffeur tot orderpicker. Daarom hebben wij een aantal redenen waarom jij in de logistiek wil werken!

 

  1. Logistiek is voor iedereen

De sector logistiek is niet alleen voor mannen met grote spierballen. Het zware werk wordt door machines of robots uitgevoerd en de werkzaamheden zijn voor zowel mannen als vrouwen. De functies binnen de logistiek zijn oneindig, van heftruck chauffeurs tot planners en van teamleaders tot stockcontrollers. Operationele en kantoorbanen, je kunt binnen de logistieke sector alle kanten op.

  1. Carrière in de logistiek biedt kansen

In de logistiek is er voldoende werk te vinden en er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden. Het is een dynamische en afwisselende branche waarbij geen dag hetzelfde is. Je werkt met verschillende goederen en externe partijen waardoor het werk gevarieerd en uitdagend is.

De meeste werknemers binnen de logistiek starten met een uitvoerende functie, ongeacht het opleidingsniveau. Naarmate de ervaring groeit en vaardigheden worden bijgeleerd, is de kans op een hogere positie groot. Zo kan er bijvoorbeeld doorgestroomd worden naar een leidinggevende functie. Ook worden goede interne opleidingsprogramma’s aangeboden waardoor medewerkers zich kunnen ontwikkelen op kosten van de organisatie. Hard werken en inzet wordt in de logistieke sector gezien en beloont!

  1. Flexibele banen

Logistiek staat nooit stil. Medewerkers zijn continu aan het werk om producten op de juiste plek te krijgen. Dit maakt het voor jou flexibel. Jij hebt namelijk inspraak in wanneer jij aan het werk bent. Logistieke medewerkers kunnen in verschillende diensten werken. Als jij een nachtbraker bent kun je in nachtdiensten werken, hiervoor krijg je een toeslag. Ben jij iemand die in dagdienst wil werken? Of toch liever in 2 of 3 ploegen? Ook daar zijn mogelijkheden voor.

  1. Grote werkgelegenheid

Bedrijven in de logistieke sector staan te springen om nieuw en gedreven personeel. Je maakt een goede kans om een baan in deze sector te bemachtigen. Door de bloeiende economie en de groei in e-commerce zijn er genoeg arbeidskansen maar ook doorgroeimogelijkheden als voorheen benoemd. Als pas afgestudeerde zit je zeker goed. Je maakt een grote kans om direct aan de slag te kunnen. Binnen de sector is er veel sprake van vergrijzing daarom staan logistieke organisaties te springen om jonge en enthousiaste aanwinsten.

  1. Hard werk wordt beloont

Organisaties in de logistiek hechten veel waarde aan flexibele, hardwerkende medewerkers die meegaan en meedenken met innovaties. Op bijzondere uren als ‘s nachts, weekend en feestdagen krijg je een toeslag. Als je echt je best doet word je extra beloont door een functieverhoging die resulteert in een hoger salaris.

Wij zijn fan van de mogelijkheden die de logistiek biedt, jij ook? Bekijk dan ons brede aanbod aan vacatures in de logistiek.